Menu

Przystawki

zuppa – zupa

oryginalna w艂oska zupa dni

crostini misti – mix grzanek

pieczone grzanki z ciabaty: z czerwonym pesto i parmezanem, past膮 truflow膮 i mozzarella oraz z szynk膮 toska艅sk膮, szpinak z gorgonzol膮

carpaccio – marynowana pol臋dwica

najbardziej znana i wykwintna przystawka w艂oska z marynowanej pol臋dwicy wo艂owej z dodatkami

tagliere di formaggi e affettati – mix w艂oski

talerz w艂oskich przystawek – oryginalne r贸偶ne sery i w臋dliny toska艅skie i w艂oskie, oliwki i warzywa marynowane z mini sa艂atk膮 i konfiturami

艢ci膮gnij menu w PDF’ie:
po polsku
–聽po niemiecku/angielsku

 

Dania g艂贸wne

merluzzo al forno – filet z dorsza z pieca

zapiekany w piecu filet z dorsza na pieczonych aromatycznych sezonowych warzywach

lucioperca al forno con girasole – sandacz w s艂oneczniku

pieczony filet z sandacza w s艂oneczniku podawany z musem s艂onecznikowym

fritto misto di pesce – mix owoc贸w morza po wenecku

mix owoc贸w morza z patelni sma偶ony w stylu weneckim

sogliola con salsa di limone – sola w sosie cytrynowym

filety z soli z patelni w sosie cytrynowym serwowany na groszku cukrowym

filetto di manzo al pepe verde – stek z pol臋dwicy wo艂owej z grilla

stek z pol臋dwicy wo艂owej z sosem pieprzowym – na groszku cukrowym

scaloppine di maiale con salsa di prunga – pol臋dwiczki wieprzowe w sosie 艣liwkowym

pol臋dwiczki wieprzowe z szynk膮 typu crudo w sosie 艣liwkowym

pollo alla cacciatora – kurczak po toska艅sku my艣liwsku

pier艣 z kurczaka w toska艅skim sosie my艣liwskim na bazie pieczarek, papryki, pesto z suszonych pomidor贸w i wina Chianti

vitello con salsa di funghi e tartufo – ciel臋cina w sosie grzybowo – truflowym

plastry ciel臋ciny w sosie grzybowo – truflowym

Ka偶de danie g艂贸wne serwowane jest z ozdobn膮 sa艂atk膮 – rukola lub inna sa艂ata i pomidorki koktajlowe.

Restauracja oferuje r贸wnie偶 inne dania kuchni w艂oskiej: finezyjne makarony, niespotykane sa艂atki, tradycyjne w艂oskie pizze, a na deser proponujemy oryginalne desery oraz pyszn膮 w艂osk膮 kaw臋.